Haukivuoren ratsastuskoulussa

Kävimme viime kesänä tutustumassa Haukivuoren Ratsastuskouluun. Haukivuoren Ratsastuskoulussa opetellaan ratsastusta historiaa henkivässä, kauniissa savolaisessa maalaismiljöössä. Jo 1500-luvulta saakka asutettu pihapiiri käsittää 1921 rakennetun päärakennuksen, sekä muita, 1800-luvulta peräisin olevia rakennuksia.


Päävastuun opetuksesta kantaa Anna-Mari Salo-Karlsson ja opetus tunneilla on korkeatasoista ja laadukasta, sillä kouluttajilla on pitkä kokemus ratsastusopetuksesta.Vuosien saatossa Haukivuoren Ratsastuskoulu on profiloitunut enemmän aikuisten ratsastuskouluksi, mutta toki myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita. Koulutuksen myötä oppilaiden on myös mahdollista osallistua kilpailuihin.


ON Madame Butterfly ja Sari vauhdissa

Ratsastuskoulun oma kasvatti, ihastuttava, iso 171cm hevonen laadukkaaseen harrastamiseen. Madame Butterfly on kilpaillut helppo A-luokissa ja hyppää mielellään.


Ratsastuskoulu järjestää kesäisin myös useamman päivän kestäviä ratsastusleirejä esteratsastuksesta koulu- ja maastoratsastukseen, sekä myös omien tarpeiden mukaan räätälöityjä viikonloppuleirejä esimerkiksi ystäväporukoille tai perheille.
 
Tanja nousemassa Sessa Ruususen selkään.

Leireille otetaan maksimissaan kuusi ratsastajaa ja opetus tapahtuu pienryhmissä. Ratsastuksen ohella leiriin kuuluu sään salliessa myös mm. uimista ja saunomista. Leireillä on tarjolla myös maittavaa kotiruokaa, jonka raaka-ainesta osa on omalta kasvimaalta kerättyjä luomutuotteita.  Tanja harjoittelemassa koulukiemuroita Sessa Ruususen kanssa.Sessa Ruusunen on lempeä jättiläinen, 170cm, SH-tamma ja ratsastuskoulun oma kasvatti. Sessa on miellyttävä ja turvallinen tamma, joka on kilpaillut helppo B-tasolla sijoittuen.

Myös kuvaajana mukana ollut Ville uskaltautui ensimmäistä kertaa hevosen selkään.


Jos haluat kokea mukavan ratsastuskokemuksen hienoilla hevosilla maaseudun rauhassa kannattaa käydä tutustumassa Haukivuoren Ratsastuskouluun.

Lisätietoja voit lukea Haukivuoren Ratsastuskoulun kotisivuilta osoitteesta:
http://www.haukivuorenratsastuskoulu.com/

                                                                                                                 

                                                                                                               - Tanja ja Sari

Kommentit

Suositut tekstit