IWA 2015 -messut, Saksa 4. - 7.3.2015

Kävimme 4. - 7.3.2015 katsastamassa vuosittaiset maailman suurimpiin kuuluvat ammattilaisten ase- ja outdoor-messut Nürnbergissä, Saksassa. Messuilla on esillä valtava määrä eri ase- ja metsästysalan valmistajien uutuuksia. Lisäksi tänä vuonna mukana oli myös kaksi kalastusalan valmistajaa hakemassa uusia asiakkaita ja esittelemässä uutuuksiaan. Alla muutama kiinnostavimmista uutuuksista...Steiner julkaisi messuilla uuden Ranger-sarjan, joka varmasti herättää kiinnostusta suomalaisissa metsästäjissä.Sakolla messuilla oli esillä Sako 85 Carbonlight. Asetta on pyritty keventämään hiilikuituisella tukilla ja uritetulla piipulla. Lisäksi esillä oli uudet Copperhead-patruunat, jotka pian löytyvät myös kaupoista.Sakolla oli myös esillä uudet Tikka T3 CTR -mallit. Tulevalle kaudelle CTR:ää on saatavana rosterisena ja säädettävällä poskipakalla. Säädettävä poskipakka löytyy myös Tikka T3 Lite Adjustable -mallista. Beretta esitteli messuilla uutta 690-sarjaa.

GRS esitteli messuilla uuden Bolthorn tukin, joka on suunnattu pitkänmatkan ammuntaan. Tukissa on käytetty kova-anodisoitua T6 6082 alumiinia. Kyseistä tukkia on jo tilattavissa Tikka T3 -kivääreihin.Zeiss julkaisi V8-sarjaan uuden ajojahtikiikarin. Kiikarin suurennus on 1,1-8x30, mikä soveltuu  peinteisten eurooppalaisesten ajojahtien ohella hyvin kotimaiseen hirvijahtiin.


Swarovski julkaisi messuilla uuden X5-kiikarimallisarjan pitkänmatkan ammuntaan. Aluksi kiikarit ovat 1/4 ja 1/8 MOA naksuilla. Tulevaisuudessa sarjaan on tulossa myös senttisäädöt. Suurennosvaihtoehtoja X5-sarjasta löytyy kaksi; 3-18x50 ja 5-25x56.
                                                                                                            - Arttu & Jari

Kommentit

Suositut tekstit