Perinteeksi muodostunut Green Trail-Cup kisattiin jälleen


Jo kymmenkunta vuotta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ammuttu Green Trail-Cup jatkoi perinteitään myös tänäkin vuonna. Kokonaiskilpailu saatiin päätökseen 1.-2.7.2017. Samalla ammuttiin Pieksämäen haulikkoradalla tämänkertainen päätöskilpailu. Iloista kisatunnelmaa kuitenkin latisti aikaisemmin kesällä julkaistu lajimuutos.

Muutama viikko sitten 2-trapväki sai ikävän varmistuksen kansainvälisen Olympiakomitean päätökselle siitä, ettei laji ole enää mukana Tokion olympialaisissa. Tämä päätös on maailmanlaajuisesti aiheuttanut sen, että lajin harrastajat ovat joko kokonaan lopettaneet ampumisen tai siirtyneet muihin haulikkolajeihin, kuten olympiatrapiin.

PiekSA on ollut Suomessa lähes vuosikymmenen ajan lajin kärkiseuroja, tästä kaikki kiitos ja kunnia Pieksämäen lahjakkaille ja osaaville ampujille sekä ampumaradalle, jolla lajia on voinut harjoittaa. Nyt lajin harrastajien asema ja arvostus ovat romahtaneet. Ampujat kertovat kuinka lajin pitkäjänteiseltä ja tavoitteelliselta harjoittelulta on pudonnut pohja pois. Pelkona on myös, että kansallisen liiton tuki lajin harrastajille pudonnee jatkossa kokonaan pois.

Lappeenrannassa Muukon ampumaradalla ammutun ensimmäisen osakilpailun peruskilpailun parhaan tuloksen ampui Pieksämäen Juuso Ikävalko pistein 133(/150), toisena OSU:n Sami Ritsilä pistein 129 ja kolmantrena K-SHa:n Ari Hyypiä 102 pisteellä. Finaalin voitti hienosti Sami Ritsilä uudella finaalin SE:llä 68 pisteellä, toiseksi ampui Juuso Ikävalko 65 pisteellä ja kolmanneksi tuli Ari Hyypiä 41 pisteellä.

Kuvassa kuuma ryhmä valmistautuu ampumaan


Naisten sarjan voitti OSU:n Marja Maunula 61+10 pisteellä, toiseksi tuli K-SHa:ta edustanut Tanja Save 48+13 pisteellä ja kolmanneksi nousi niukasti Savea huonommin osunut MKMS:n Ritva Savolainen 45+14 pisteellä.

Kuvassa Marja Maunula ja Ritva Savolainen


Sarjan Y-50 voitti Juha Rantakaulio K-SHa:sta  60+16 pisteellä, toiseksi tuli LVA:n Juha Holopainen 61+11 pisteellä, kolmanneksi tuli naistensarjan Saven tavoin K-SHa:ta edustanut Risto Suurla 56+12 pisteellä.

Pieksämäen osakilpailun voitti ylivoimaisesti Miki Ylönen 116+19 pisteellä, toiseksi ampui Juuso Ikävalko hienosti 106+22 pisteellä ja kolmanneksi nousi Jouni Hyypiä 87+22 pisteellä.

Cupin kokonaiskilpailun voitti Juuso Ikävalko 239 pisteellä,  toiseksi nousi Jouni Hyypiä ja kolmanneksi tuli Risto Suurla.


 Kuvassa Juuso Ikävalko


Green Trail onnittelee lämpimästi kaikkia voittaneita!

Kommentit

Suositut tekstit