Tirisevän kuumien blinien aika on nyt!








Tässä Sarin hyväksi havaitsema ohje kuohkeille blineille:



4dl kermaviiliä tai bulgarianjogurttia
20g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja, Virtasalmen viljatuote
1tl sokeria
1 1/2 dl kuumaa maitoa
1tl suolaa
1rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen




Ohjeesta tulee noin 10 kpl pieniä blinejä

Lämmitä kermaviili tai jogurtti  kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Kohota taikinaa pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa.

Sekoita ennen paistamista taikinaan lämmin maito, suola,voisula, keltuainen ja vatkattu valkuainen viimeisenä varovasti.

Paista taikinasta blinipannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Paras pannu on valurautainen ja näppärin on notkeakärkinen lasta blinien kääntämiseen.Tässä hommassa harjoitus tekee mestarin.Blinit on niin kuohkeita, että ne hajoavat helposti.

Blinien kanssa  oma suosikkini on muikunmäti itse pyydetyistä Etelä-Konneveden muikuista sipulin ja smetanan kanssa.

Tarjottavaksi sopii hyvin myös  kirjolohen mäti, graavi- tai kylmäsavukala, metsäsienisalaatti,raputahna, punasipuli, suolakurkut ja smetana. Muutama pyöräytys mustapippuria tarvitaan myös terästämään makua.

Mitäpä sitten juomaksi blinien kera?

Oma suosikkijuomani on blinien kanssa samppanja. Yhdistelmä on todella toimiva. Kuiva kuohuviini, valkoviineistä chablis chardonnay rypäleestä,  riesling tai sauvignon blanc  toimivat myös. Hapokkuus leikkaa sopivasti rasvaisen blinin makua. Oluen ystävä voi myös valita esimerkiksi raikkaan kirpeän vehnäoluen sitruunan kera.

Ihania blinihetkiä!

-Sari-

Kommentit

Suositut tekstit