Kalastaen läpi kesän, osa 2

Mahanpohjassa oli omituinen tunne - se ei johtunut edellisillan kebabista vaan jostain ihan muusta.

Jari odotti malttamattomana, kuikuili puhelintaan ja katsoi kelloa. Se on jo minuutin yli ja puhe oli tasan klo 8.

Ei kai Aku ollut unohtanut?

Pian alkaisi nimittäin Jarin ja Akun kesän ensimmäinen kunnon kalareissu. Perhoja oli sidottu pitkin talvea, koeuittoja tehty milloin lavuaarissa ja välillä kaverin akvaariossa ja siimatkin oli vaihdettu keloihin jo ainakin kahdesti.

Juuri kun Jari oli valitsemassa Akun numeroa pikavalinnastaan kaasutti punainen auto pihaan torvea toitottaen.

Akun Toyota Avensis Verso sai tänävuonna kunnian toimia kulkupelinä. Autoa modifioitiin hieman reissuun sopivaksi, kaksi penkkiriviä veks ja Toyota muuttui tila-autoksi. Perus "auto" oli poikien mielestä liian laimea nimi kokokesän vankkurille ja pojat ristivät Toyotan lohimobiiliksi. Olisikohan sittenkin tullut katsottua vähän liikaa Batmania?

Kynä-paperi-sakset menetelmällä pojat arpoivat ensimmäisen ajovuoron. Tällä kertaa Jari saisi käännellä rattia ja Aku toimisi apukuskina. Akun kiristäessä turvavyötä tiukemmalle hän muisteli mielessään kuinka Jari valitsee aina ensimmäisenä sakset.


Yleensä poikien reissulla ensimmäinen pysähdys on heti kun taajamakyltti katoaa takapeilistä, mutta tällä kertaa päästiin vähän pidemmälle - seuraavalle bussipysäkille asti.


"Pari pikkujuttua taisi unohtui kotiin" totesi Aku.

"Takaisin ei muuten enää käännytä, tavarat ostetaan matkalta tai sitten ollaan ilman".

Hei Jari, tosi kiva asenne sulla heti näin reissun alkuun.


Mutta mikäpäs siinä, Akun toimiessa kartturina sattui matkalle eräs pikkukaupunki keskellä savoa, siellä huhuttiin olevan ihan oikea eräkauppa. Mikä jottei ja Jari kääntyi 9-tieltä kohti Pieksämäkeä, eihän tästä ole kuin puolisen tuntia perille!

Aku myhäili mielessään, ei saattanut olla sittenkään vahinko, että "jotain jäi matkasta". Aku nimittäin tiesi, että huhu ei ollut pelkkä urbaanilegenda, vaan Pieksämäeltä löytyisi todellinen kalamiehen aarreaitta.


Pari pikku juttua ja vähän muutakin

Bat.. eikun Lohimobiili

Ei mennyt pysähdys Pieksämäellä hukkaan. Kaikki puuttuvat tarvikkeet löytyivät ja saattoi sinne ostoskassiin päätyä vähän extrana "Pirun hyviä tarjouksia".


Kun viimeisetkin tavarat oli ostettu ja lohimobiili pakattu käänsivät pojat katseensa kohti Simojokea.


Simojoen rantaleiri
Ensimmäiset heitot

Ensimmäinen ilta leirinuotiolla oli täynnä odotusta ja intoa. Pojat olivat heti teltan pystytyksen jälkeen käyneet hävittämässä pahimmat poltteet joella ja nukkuivat yönsä kuin pienet lapset.

Seuraavana aamuna nokipannukahvit jokirannassa herätti pojat uuteen päivään. Keli oli lämmin, paahtava aurinko porottaisi pitkin päivää ja aurinkorasvalle olisi takuulla käyttöä.

Ensimmäinen kunnon kalastuspäivä kääntyi iltaan, mutta ei saalista, ei edes pienen pientä nykäisyä ollut koettu. Iltapalaksi olisi siis tiedossa vain pussikeittoa.

Vaikka tapahtumia ei tullut, pysyi poikien mieli kuitenkin korkealla - kyllä se vielä tästä iloksi muuttuu.

Muuttuuhan?


Kommentit

Suositut tekstit