Münchenin MC-kisa

Saimme blogimateriaalia ja tunnelmia hieman kokeneemmalta ampujalta. Juuso Ikävalko on kaksoistrappari, joka kisaa maailmantasolla. Juuso on yksi kuuluisimpia pieksämäkeläisiä ampujia, eikä ihme. Nuori ampuja on saavuttanut urallaan jo nyt paljon. Miehen ennätys onkin kiitettävä 135/150!

Juuso tarinoi meille seuraavasti

Matka Müncheniin alkoi tavalliseen tapaan Vantaan lentoasemalta ja lento lähti, kuinkas muuten, varhain aamulla, joten tutuksi tulleet matkaa edeltävät liian lyhyet yöunet ja varhaisaamun ajomatka Savon sydämestä Vantaalle sujuivat entisellä rutiinilla. Meillä oli suora lento Müncheniin, josta kisajärjestäjien bussilla pääsimme ampumaradalle. Aseet jätettiin radalla olevaan varastoon ja jatkettiin suoraan hotellille.
Viralliset harjoitukset sunnuntaina 8.6. sujuivat normaalisti. Sarjat olivat 24-27 tasoa. Iltapäivällä käytiin intialaisessa ravintolassa ja sen jälkeen menimme hotellille lepäämään. Kilpailupäivän sää oli erittäin hyvä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ensimmäinen sarjani oli kello 9:40. Sain päivän mittaan kasaan 26, 27, 22, 22 ja 28. En ollut tyytyväinen kolmanteen, enkä neljänteen sarjaani ja niistä jäi kyllä vähän hampaankoloon. Viimeinen sarja kuitenkin nosti hieman tunnelmaa.

Rataolosuhteet Münchenissä ovat aivan erinomaiset ja kun muutkin olosuhteet sattuivat kohdalleen, oli seurauksena mahtava tulostaso. MC-finaaleihin on vuosien varrella päässyt tuloksilla 137-141, mutta nyt oli aivan toisenlainen meininki.

Mahtavat radat

Peruskilpailu voitettiin uudella maailmanennätyksellä (Tim Kneale, GBR, 148/150) ja päästäkseen karsintaan finaalipaikasta täytyi ampua entisen maailmanennätyksen verran 146/150. Suomen Simo Köylinen, OSU, oli 27. tuloksella 137, Sami Ritsilä, OSU, 39. tuloksella 135 ja itse sijoitun 52. sijalle tuloksella 125. Finaalin voitti Slovakian Hubert Olejnik, hopealla oli Walton Eller USA ja pronssilla Englannin Tim Kneale.

Tulokseni parani neljällä kiekolla edellisestä Suhlin kilpailusta Saksassa, mutta vielä on matkaa aikaisempaan omaan ennätykseen 135/150. Seuraavaksi ohjelmassa on EM-kilpailut, joihin sain komennuksen. Sen jälkeen seuraa Kiinan MC-kisa ja kesän kilpailut Suomessa. On mahdollista, että syyskuussa on vielä edessä MM-kisatkin. Tämä vuosi on syyskuusta asti sujunut armeijan harmaissa urheilujoukoissa.

Reissu sujui hyvin ja 10.6 olikin jo aika palata koti Suomeen, lento oli perillä aamuvarhain. Kausi jatkuu ja ennätykset tulevat paukkumaan tulevaisuudessa!