Swarovskin glamouria tähtäinkiikareissa ja kaukoputkissa

Swarovskin tähtäinkiikari on arvosijoitus, joka kestää eliniän.


Swarovski-nimestä tulee helposti mieleen James Bond -tyylinen luksusmeininki, jossa syvään uurrettuun iltapukuun pukeutuneet kaunottaret ovat koristautuneet välkkyvillä koruilla. Kristallikoruja Swarovski Group on valmistanut jo vuodesta 1895, mutta tuotevalikoimiin kuuluu paljon muitakin tuotteita, joissa kristallin ominaisuuksia on hyödynnetty.

Swarovskin myynnistä Suomessa vastaava Ingmar Jaatinen kertoo, että Swarovskin tuotteet on suunnattu kaikille huippuoptiikkaa tarvitseville, pääasissa metsästäjille sekä lintu- ja luontoharrastajille. Yritysryppääseen kuuluva Swarovski Optik valmistaa ja tuo markkinoille kiikareita, kaukoputkia, tähtäinkiikareita ja muita optiikkatuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan Itävallassa.

– Swarovski tuotteet ovat elinikäinen sijoitus, Jaatinen totesi vieraillessaan Green Trailin myymälässä syyskuussa.

– Optiikan laatu on Swarovskin ydinosaamista. Tuotekehitystyö on jatkuvaa ja alan trendejä seurataan tarkasti.

Green Trailissa on myynnissä laaja valikoima Swarovskin tuotteita.

Esimerkiksi Swarovski dS 5-25x52 -tähtäinkiikari on älylaite. Sitä ei tarvitse säätää manuaalisesti ennen ampumista. Se osaa laskea oikean tähtäyspisteen automaattisesti itse käyttämällä mittaamansa etäisyyttä, laukaisukulmaa, ilmanpaine- ja lämpötila-arvoja sekä ballistiikkatietoja. Vain yhdellä napin painalluksella kiikaritähtäimen heijastusnäyttöön ilmestyy oikea tähtäyspiste, tärkeimmät mittaustiedot sekä sivusäätömerkit. Näytön yksilöintiasetukset sekä ballistiset tiedot syötetään älypuhelimeen ladattavan dS Configurator -sovelluksen avulla. Sovellukseen tallennetut tiedot siirretään kiikaritähtäimeen Bluetoothin avulla.

Swarovskin tähtäinkiikareilla on kymmenen vuoden takuu, mutta oletus on, että ne kestävät isältä pojalle. Yrityksen liikeideana on valmistaa tuotteita, jotka soveltuvat vaativalle käyttäjille.

– Pohjoismaat ovat toiseksi suurin metsästysalue, missä tähtäinkiikareitamme on käytössä. Eniten niitä myydään Saksassa ja Keski-Euroopassa, missä metsästetään peuroja ja villisikoja.


Vankka historia


Swarovskin jalokivivalmistus alkoi 1800-luvun lopulla Itävallassa patentoidulla koruhiontatekniikalla. Yritys on säilynyt perheyrityksenä tähän päivään saakka. Yrityksen perustajan ja kristallitekniikan hionnan patentoineen Daniel Swarovskin poika, Wilhelm Swarovski oli innokas astronomian harrastaja. Harrastuksensa innoittamana hän kehitti kiikari, jossa käytettiin kristallia. Keksinnön pohjalta syntyi uusi yritys, Swarovski Optik, joka perustettiin 1949. Yrityksen ensimmäinen tuote, Habicht 7x42 täyttää edelleen metsästysoptiikan teolliset standardit.

Swarovski Optiikalla on tätä nykyä edustus 92 maassa ympäri maapallon. Suomessa Swarovskin jälleenmyyjiä on kolmisenkymmentä.

Green Trailin hyllystä löytyviä Swarovskin tuotteita. Klikkaa tästä ja tutustu tarkemmin!









Kuva: Ingamar Jaatinen esitteli Swarovskin optiikkaa Green Trailin myymälässä syyskuussa.







Teksti Sofia Flygare

Kommentit

Suositut tekstit